DAL - Društvo arhitektov Ljubljana

Društvo arhitektov Ljubljana

Karlovška 3

SI-1001 Ljubljana, Slovenija

t +386 1 252 79 30
f +386 1 252 79 31
info@drustvo-dal.si

urednistvo@drustvo-dal.si

uradne ure pisarne DAL
vsak delovni dan
od 10.00 do 12.00 ure

ARHIGRAM 3 - POSODOBLJEN
IZRAČUN VREDNOSTI PROJEKTANTSKIH STORITEV

Društvo arhitektov je v sodelovanju z ZAPS v lanskem letu pripravilo posodobljeno različico interaktivnega programa za izračun vrednosti projektantskih storitev ARHIGRAM 3.

Na spodnji povezavi najdete posodobljeno verzijo ARHIGRAM 3.04. Odpravili smo nekaj napak ter dodali novo možnost pri izbiri faz. Več o tem si lahko preberete v opombah ob izdaji nove verzije. Priložena so navodila.


Vrednosti projektantskih storitev, kot jih izračunava program, predstavljajo priporočene cene, ki projektantom omogočajo načrtovanje kakovostnih arhitekturnih rešitev in izdelavo kakovostne projektne dokumentacije. Večja odstopanja navzdol nedvomno pomenijo manj uspešne arhitekturne rešitve in nižji nivo obdelave načrtov. Slabše rešitve lahko za naročnika pomenijo slabši izkoristek prostorskega potenciala, zaplete pri pridobivanju gradbenega dovoljenja in nenazadnje tudi višje stroške pri gradnji, vzdrževanju in uporabi objektov.Predloge za morebitne izboljšave nam lahko pošljete po elektronski pošti ali pa jih napišete v komentarje pod to objavo.

 

 

Na spodnjih dveh povezavah lahko prenesete izračun, opombe ob novi izdaji in kratka navodila.

 

IZRAČUN

OPOMBE OB VERZIJI 3.04

NAVODILA

KOMENTARJI (0)
Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se prijavite oz. registrirate. Hvala.

© 2018 DAL, VSE PRAVICE PRIDRŽANE