DAL - Društvo arhitektov Ljubljana

Društvo arhitektov Ljubljana

Karlovška 3

SI-1001 Ljubljana, Slovenija

t +386 1 252 79 30
f +386 1 252 79 31
info@drustvo-dal.si

urednistvo@drustvo-dal.si

uradne ure pisarne DAL
vsak delovni dan
od 10.00 do 12.00 ure

ČAS KREATIVNEGA UNIČEVANJA
PREDSTAVTEV KNJIGE IN POGOVOR Z AVTORJEMA

9. novembra 2017 ob 18h v knjigarni Sanje na Trubarjevi 29 v Ljubljani

 

Predstavitev najnovejše knjige prof. Alexandra Tzonisa in prof. Liane Lefaivre, Times of Creative Destruction (Routledge 2017), in pogovor z avtorjema, Times of Creative Destruction (Routledge 2017).

 

ČAS KREATIVNEGA UNIČEVANJA
Oblikovanje stavb in mest v drugi polovici 20. stoletja

 

Alexander Tzonis & Liane Lefaivre, Routledge 2017

 

Prof. Alexander Tzonis in prof. Liane Lefaivre sta med najvplivnejšimi živečimi arhitekturnimi kritiki in avtorja številnih visoko referenčnih publikacij in člankov. Njuno razmišljanje je usmerjeno v prizadevanje za celostno obravnavanje arhitekturnih, regionalnih, ekoloških, socioloških in teozofskih vprašanj. Sta avtorja besedne zveze »kritični regionalizem«, ki jo je kasneje populariziral prof. Kenneth Frampton.

 

V knjigi Times of Creative Destruction so zbrani njuni najpomembnejši članki od 60-ih let prejšnjega stoletja do danes, kjer prikazujeta na eni strani porast kreativnega razmišljanja in zvezdniške arhitekture, na drugi pa nepovratno škodo, ki jo z gradnjo povzroča brisanje regionalnih identitet in kulturnih raznolikosti, kar sama simbolno poimenujeta »Peaks and Valleys of the Flat World«.

 

Prof. Alexander Tzonis, po rodu iz Grčije, je častni profesor na TU Delft na Nizozemskem, prof. Liane Lefaivre, po rodu iz Kanade, pa predava na dunajski UAA v Avstriji. Živita v Parizu.

 

Pogovor z avtorjema bo vodila dr. Nataša Koselj.

KOMENTARJI (0)
Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se prijavite oz. registrirate. Hvala.

© 2018 DAL, VSE PRAVICE PRIDRŽANE