DAL - Društvo arhitektov Ljubljana
TXT0200

Društvo arhitektov Ljubljana

Karlovška 3

SI-1001 Ljubljana, Slovenija

t +386 1 252 79 30
f +386 1 252 79 31
info@drustvo-dal.si

urednistvo@drustvo-dal.si

uradne ure pisarne DAL
vsak delovni dan
od 10.00 do 12.00 ure

PARKIRNO MESTO
ZAČASNA PARKOVNA UREDITEV

Če ste se minule dni kaj sprehajali po Kopru, ste najbrž opazili zeleno novost na Ukmarjevem trgu.

 

 

Avtomatik Delovišče je na tej lokaciji parkirno mesto začasno spremenilo v PARKirno MESTO. S to zeleno intervencijo želimo spomniti, kako pomembne so zelene površine v mestih, kakšen je njihov vpliv na kakovost življenja in zdravje prebivalcev ter kakšno vlogo odigrajo v luči podnebnih sprememb. Prav tako je žepni park tudi opomnik o pomenu kvalitetnega načrtovanja javnih odprtih in zelenih površin v našem skupnem bivalnem prostoru.

 

PARKirno MESTO vabi prebivalce in naključne mimoidoče, da si vzamejo trenutek za krajši oddih na zelenem otoku sredi asfalta in morda tudi razmislijo o tem, kaj je za mesto pomembnejše, park ali parking. 

 

Obiskovalci lahko svoje utrinke iz zelene oaze delijo z nami na socialnih omrežjih in ob objavi označijo: #parkirnomesto in @avtomatik.delovisce

 

 

Z začasnimi parkovnimi ureditvami začenjamo v aprilu, ki je mesec krajinske arhitekture, vendar jih bomo poskušali ponoviti tudi tekom prihajajočih poletnih mesecev - ko je pomen prisotnosti dreves in zelenih površin v mestu najbolj očiten. Z dogodki bomo zaključili v septembru, ko se Park(ing) day odvija tudi globalno.

 

Avtomatik Delovišče v sodelovanju s studiema Konntra in Kaiobi izvaja projekt  okviru Meseca krajinske arhitekture pod okriljem Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Projekt podpirajo tudi Mestna občina Koper, Marjetica Koper ter Vrtnarija Marjetica, ki nam je velikodušno posodila vse rastline.

 

 

 

Vabimo vas, da si žepni park ogledate od blizu! :)

KOMENTARJI (0)
Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se prijavite oz. registrirate. Hvala.

Društvo arhitektov Ljubljana

Karlovška 3

SI-1001 Ljubljana, Slovenija

t +386 1 252 79 30
f +386 1 252 79 31
info@drustvo-dal.si

urednistvo@drustvo-dal.si

uradne ure pisarne DAL
vsak delovni dan
od 10.00 do 12.00 ure

© 2021 DAL, VSE PRAVICE PRIDRŽANE