DAL - Društvo arhitektov Ljubljana
TXT0200

Društvo arhitektov Ljubljana

Karlovška 3

SI-1001 Ljubljana, Slovenija

t +386 1 252 79 30
f +386 1 252 79 31
info@drustvo-dal.si

urednistvo@drustvo-dal.si

uradne ure pisarne DAL
vsak delovni dan
od 10.00 do 12.00 ure

ODPRTE HIŠE SLOVENIJE 2020 VIRTUALNO
VIRTUALNI FESTIVAL

Dobro desetletje smo vsako leto po celi Sloveniji organizirali izjemen arhitekturni festival, vsako leto smo odprli 100 odličnih arhitektur in zunanjih ureditev za tisoče obiskovalcev, da so lahko brezplačno raziskovali, spoznavali in dobili kontakte izjemnih ustvarjalcev, arhitektov, strokovnjakov in dobaviteljev kakovostne opreme in materialov. Organizirali smo strokovne ekskurzije, delavnice za otroke, razstave in arhitekturna vodenja, posebne oglede, snemali pogovorne oddaje in neumorno pisali o pomenu kakovostno grajenega in oblikovanega prostora. 

 

V aprilu bi morali organizirati 11.festival odlične arhitekture in po vsej Sloveniji odpreti vrata stavb. Na letošnji festival se je prijavilo več kot 100 odličnih arhitektov, dogovorili smo se z več kot 100 lastniki in upravljalci stavb, napisali več kot 200 predstavitvenih tekstov in organizirali že 50 prostovoljcev. Šest članska žirija je opravila svoje delo in izbrala vrhunske objekte za predstavitev na 11. festivalu OHS pod naslovom »Arhitektura za prihodnje generacije«. Tik pred izvedbo festivala, pa nas je zaustavila epidemija in nam onemogočila nadaljevanje.

 

Odločili smo se, da festival vseeno odpremo 17. 4. 2020 ob 17h na naši spletni platformi in predstavimo odlične projekte, ki so se uvrstili v letošnji program

 

VABIMO VAS, DA NAS VIRTUALNO OBIŠČETE TUKAJ!

 

Če se bo jeseni stanje umirilo in bodo vladni ukrepi dovoljevali druženje pa bomo festival v živo izpeljali med 25. – 27. septembrom 2020.

 

Odprte hiše Slovenije niso velika organizacija. Smo mikro zavod, ki ni deležen sistemskega financiranja, vendar kljub temu počnemo neverjetne stvari s skromnimi sredstvi. Smo majhna, motivirana ekipa, ki ob pomoči prostovoljcev vsako leto izpelje vrhunski dogodek, arhitekturni festival, ki je v Sloveniji edinstven.  

 

 

V času epidemije iščemo nove rešitve in načine, kako ohraniti in nadaljevati naše poslanstvo, kako podpirati skupnost in širiti znanje o pomenu kakovostne arhitekture in grajenega prostora.

 

 

Našo vizijo želimo nadaljevati skupaj z vami. Če verjamete v naše delo, vas vabim, da skupaj poiščemo nove načine sodelovanja. Pripravili smo nekaj predlogov, ki vam jih želimo predstaviti. 

 

Hvala za vaš odgovor, telefonski klic ali sporočilo že vnaprej!

 

 

Skupaj lahko zagotovimo, da je tudi (arhitekturna) prihodnost Slovenije odprta za vse!

 
KOMENTARJI (0)
Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se prijavite oz. registrirate. Hvala.

Društvo arhitektov Ljubljana

Karlovška 3

SI-1001 Ljubljana, Slovenija

t +386 1 252 79 30
f +386 1 252 79 31
info@drustvo-dal.si

urednistvo@drustvo-dal.si

uradne ure pisarne DAL
vsak delovni dan
od 10.00 do 12.00 ure

© 2020 DAL, VSE PRAVICE PRIDRŽANE