DAL - Društvo arhitektov Ljubljana
TXT0200

Društvo arhitektov Ljubljana

Karlovška 3

SI-1001 Ljubljana, Slovenija

t +386 1 252 79 30
f +386 1 252 79 31
info@drustvo-dal.si

urednistvo@drustvo-dal.si

uradne ure pisarne DAL
vsak delovni dan
od 10.00 do 12.00 ure

IZBOR KREATIVNE ZASNOVE PO KATERI BO IZDELANA SIMBOLNA NAGRADA ZLATA ČEBELA
JAVNI NATEČAJ

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), je

danes objavilo javni natečaj za izbor inovativne, kreativne zasnove in načrta simbolnega predmeta - nagrade Zlata čebela. Odprti, anonimni natečaj naslavlja vse zainteresirane avtorsko, tehnično in organizacijsko usposobljene državljane Republike Slovenije.

 

Strokovna žirija, imenovana s strani ministra dr. Jožeta Podgorška, bo izbrala tri najboljše predloge za izdelavo te nagrade. Nagrada bo izdelana po najboljšem izbranem predlogu, in bo s strani predsednika Republike Slovenije podeljevana vsako leto ob svetovnem dnevu čebel, za svetovne dosežke na področju čebelarstva.

 

 

 

Odziv na javni natečaj pričakujemo od likovnih umetnikov, oblikovalcev, arhitektov, kiparjev, drugih zainteresiranih avtorjev, pravnih oseb in/ali skupin avtorjev. Pomembno je, da vloga sledi opisanim izhodiščem v razpisni dokumentaciji, z izvirnim predlogom za izdelavo vrhunskega, kakovostnega in funkcionalno oblikovanega predmeta. Oblika nagrade, kot najvišje priznanje na področju čebelarstva na svetu, naj odraža prepoznavanje in simbolnost opraševalcev, čebelarstva, varovanja okolja in sožitja človeka z naravo. 

 

 

 

Poleg mednarodne vrednosti mora nagrada predstavljati tudi vrhunsko simbolno vrednost tako za prejemnika nagrade kot Republiko Slovenijo, ki jo podeljuje. Naj bo časovno univerzalna in mednarodno sprejemljiva za vse potencialne nagrajence iz različnih držav sveta. 

 

 

 

Ime nagrade Zlata čebela naj prijavitelje na natečaj ne omejuje – izbira oblike in materiala iz katerega bo nagrada, je prepuščena avtorjem. 

 

 

 

Presojo odličnosti in interpretativnosti podane kreativne zasnove, bo izvedla Strokovna žirija, v katero so poleg predstavnika MKGP in predsednika Čebelarske zveze Slovenije, vključeni priznani strokovnjaki s področja oblikovanja, marketinga in komuniciranja.

 

 

 

V razpisni dokumentaciji, objavljeni na portalu javnih naročil  http://www.enarocanje.si/Obrazci/?id_obrazec=380441, so jasno navedeni kriteriji, pa tudi merila ocenjevanja. Rok za posredovanje vlog je 22. februar 2021

 

 

 

Izmed vseh pravočasno prispelih vlog bo Strokovna žirija, izbrala tri najboljše predloge kreativne zasnove in načrta. S prvo izbranim vlagateljem, ki bo po merilih prejel največ točk, bo MKGP sklenilo pogodbo za izdelavo te nagrade.

 

 

 

MKGP poziva vse zainteresirane naj se odzovejo na natečaj in tako prispevajo k prepoznavnosti Slovenije, naših naporov za ohranjanje opraševalcev, podeželja in sožitja človeka z naravo.

 

KOMENTARJI (0)
Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se prijavite oz. registrirate. Hvala.

Društvo arhitektov Ljubljana

Karlovška 3

SI-1001 Ljubljana, Slovenija

t +386 1 252 79 30
f +386 1 252 79 31
info@drustvo-dal.si

urednistvo@drustvo-dal.si

uradne ure pisarne DAL
vsak delovni dan
od 10.00 do 12.00 ure

© 2021 DAL, VSE PRAVICE PRIDRŽANE