NAGRADA PIRANESI 2024
RAZPIS

Nagrada Piranesi se podeljuje najboljšim arhitekturnim realizacijam, zgrajenim v zadnjih dveh letih v Centralni Evropi. Projekte konec oktobra izbira nacionalni selektor. Vsaka od 11 vabljenih držav – Avstrija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Češka, Črna Gora, Grčija, Madžarska, Italija, Slovaška, Slovenija in Srbija – predstavi po pet arhitekturnih projektov svoje države.

Namen razpisa je izbor realiziranih arhitekturnih del, ki se bodo na mednarodni arhitekturni razstavi Piranesi, organizirani v sklopu Piranskih dnevov arhitekture, potegovali za nagrado Piranesi 2024.

Na slovenski razpis so lahko predlagane arhitekturne stvaritve slovenskih arhitektov v Sloveniji ali tujini, ki so bile dokončane v letih 2022, 2023 in/ali 2024 v Sloveniji ali v tujini.

VEČ O RAZPISU

Predstavitev svojega projekta pošljite po pošti oz. dostavite v galerijo DESSA v printani verziji, max. format je A3, max. 5 listov (lahko manj!), ter pošljite preko WeTransferja na piranesi@pida.si v pdf formtu.

Rok za oddajo predlogov je 18. 10. 2024.

Printane verzije pošljite ali dostavite na naslov:

Galerija DESSA, Židovska steza 4, SI-1000 Ljubljana

POZOR!! Oddaja map v galeriji DESSA je od torka do petka, v ponedeljek je galerija DESSA zaprta.

Izmed prispelih predlogov bo slovenska selektorica arhitektka Jana Kocbek do 25. 10. 2024 oblikovala selekcijo petih projektov, ki se bodo 22. 11. potegovali za nagrado ali priznanje Piranesi in bodo od 23. novembra zvečer do 30. decembra 2024 razstavljeni na mednarodni arhitekturni razstavi za nagrado Piranesi v razstavišču Monfort v Portorožu.
Selektor ima pravico podati tudi svoje predloge.

Izbrani/nominirani arhitekti bodo o izboru obveščeni 28. 10. 2024. Takrat jim bo organizator PDA posredoval tudi